Skip to main content

Jag som grundat och driver Hörjämt heter Ralf Junvald och är Leg. Audionom. Jag är hörselskadad sedan barndomen och har genom åren själv upplevt konsekvenserna av att leva med en hörselnedsättning. Detta bidrog till beslutet att utbilda mig till audionom, både för att bättre förstå min egen situation men även för att kunna hjälpa andra.

Mitt mål är att med ett personligt bemötande och intresse för dig och din hörselsituation hitta lösningar som gör att du kan delta fullt ut i din vardag.

Jag har arbetat som audionom i ca 15 år och har en bred bakgrund inom hörselvården. Jag har jobbat som anställd inom både landstingsdriven och privat hörselvård och har de sista 6 åren drivit hörzel.nu som sedermera blev Hörjämt. Dessa erfarenheter har jag kompletterat med att jobba för en av världens största hörapparatstillverkare som specialist på deras produkter. Dessa erfarenheter gör att jag kan skräddarsy en hörsellösning som passar just dig och din situation. 

Under 2024 öppnade Hörjämt i Boden för att serva Boden, Luleå och resten av Norrbotten med hörapparater, formgjutna hörselskydd och hörseltekniska hjälpmedel. Madeleine Ström som driver vår klinik där har tidigare jobbat inom regionens hörselvård och är en erfaren audionom med en spetskompetens inom hörapparatsanpassning.